Sinhronija 2017

Leskovec pri Krškem, 27. maj 2017

V soboto, 27.5.2017 se je na bazenu OŠ Leskovec pri Krškem odvilo prvo slovensko prvenstvo v sinhronem plavanju za začetnice. Takih plavalk, ki so se z novo sezono 2016/17 prvič srečale s sinhronim plavanjem se je nabralo kar nekaj in pobuda s strani Kluba sinhronega plavanja Krško se je razvila v pravcato “Sinhronijo”, vključno z zaključnim nastopom kluba. Pozorna organizacija, vzdušje, sponzorska in lokalna podpora je doprinesla prvo pomembno tekmovalno preizkušnjo vzhajajočih sinhronih plavalk v Sloveniji.

Na bazenu smo lahko videli predstavnice vseh slovenskih klubov in izvedbo dvajsetih različnih prvin razvrščenih v šest tekmovalnih kategorij. Med najmlajšimi (Sinhronke -8) je prvo mesto osvojila Julija Možgan, drugo Laura Rostohar in tretje Manca Mežič, vse tri iz KSP Krško. Med rojenimi leta 2008 (Sinhronke 9) je zmagovalka Kristina Medvešek (KSP Krško), za njo Sara Trcek (KPD Zvezda, Kranj) in Tinkara Maher (KSP Rusalka, Velenje). Med 10. letnicami se je najbolj izkazala Ula Mila Ivkovič Vlaj iz SSP Katalina Ljubljana, sledili sta ji domačinki Špela Škoda in Neja Vidmar, iz KSP Krško. V absolutni kategoriji 10 let in starejše (Sinhronke 10+) je na stopničke prvega mesta stopila Nika Zorič (KPD Zvezda), z drugim mestom ji je sledila Maja Koželj iz SyncSwim kluba Portorož, s tretjim mestom pa Katarina Tivadar, prav tako iz Zvezd s Kranja. Med 11 in 12 let starimi dekleti, ne glede na leta treniranja, je v generaciji 2006 zmagovalka Pavlina Urek (KSP Krško), za njo Karin Pesrl (KPD Zvezda) in Jana Bastič (KSP Rusalka). V kategoriji Sinhronk 12 (letnik 2005) je prvo mesto zasedla Živa Matjaž, drugo Vika Golčer in tretje mesto Brina Kovač, vse tri Rusalke iz Velenja.

Zadovoljne sinhrone plavalke, da so se podale na preizkušnjo, sodnice, starši in vsi prisotni jemljemo dogodek za spodbuden in pomemben mejnik tekmovalne in razvojne dejavnosti sinhronega plavanja.