EUROPEAN JUNIOR ARTISTIC “SYNCHRONISED“ SWIMMING CHAMPIONSHIPS 2019

Nika Seljak je prva umetnostna sinhrona plavalka, ki je zastopala Slovenijo na LEN Evropskem mladinskem prvenstvu v umetnostnem “skladnostnem” plavanju, 18.-23. junija 2019 v Pragi, na Češkem. Nastopila je v tradicionalnem tekmovanju prvin, solo prosti sestavi in solo tehnični sestavi.

Za slovensko umetnostno plavanje so bili njeni nastopi, rezultati in povratne informacije več kot dobrodošla potrditev ustreznega razvoja našega športa. Nika je še pred odhodom v Prago prejela bronasto odličje na mednarodni tekmi v Reki na Hrvaškem (19. Primorje Synchro Cup, 13. – 16.6.) in se z njo uvršča med najboljše v regiji. Njen solo v tehnični izvedbi je prejel zavidljivih 65.6124 točk.

Sploh najboljši rezultat pa je Nika prejela na najširšem tekmovanju, kar smo se ga kdaj udeležile, na združenem odprtem prvenstvu Španije, ki je bil del FINA svetovne turneje (FINA Artistic Swimming World Series) v Barceloni, 31.5. – 2.6.2019. V vrvežu svetovne elite je z rezultatom 66.9000 v solo prosti sestavi presegla naša precej skromnejša pričakovanja…

Čestitke in vzpodbude mednarodne skupnosti umetnostnega plavanja nam potrjujejo, da smo na kompetentni in dobri poti do višjih uvrstitev Razsežnosti te plavalne discipline presegajo zgolj solo nastope, zato se že veselimo bodočih tekmovalnih izzivov v paru in skupini slovenskih plavalk in plavalcev, ki bodo z leti truda in s predanostjo športu za in z Niko prikapljali na mednarodna prizorišča.